Bộ Đề Thi THPT Quốc Gia MÔN TIẾNG ANH Chuẩn Cấu Trúc Bộ Giáo Dục có đáp án chi tiết và giải thích cụ thể dễ hiểu. Tài liệu môn Anh Văn ôn thi thpt Quốc Gia cực hay bỏ túi ngay. Tự học Online Xin giới thiệu Bộ đề dự đoán và thi thử môn Anh Văn Lớp 12 Ôn Thi Tốt Nghiệp THPT Quốc Gia Chuẩn Xác năm 2020 - 2021.

Bộ Đề Thi THPT Quốc Gia MÔN TIẾNG ANH Chuẩn Cấu Trúc Bộ Giáo Dục có Đáp Án

Cấu trúc đề gồm

  • Hướng dẫn giải chi tiết
  • Dịch nghĩa cả bài đọc
  • Cấu trúc bám sát đề minh họa của Bộ Giáo Dục và Đào Tạo
  • Dự đoán xu hướng ra đề 11 dạng bài

Tải Xuống

ĐỀ DỰ ĐOÁN SỐ 001
THPT QUỐC GIA NĂM 2019
Môn thi: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề
Reading the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 1 to 8.
You can usually tell when your friends are happy or angry by the looks on their faces or by their actions.
This is useful because reading their emotional expressions helps you to know how to respond to important
situations and to convey our intentions to others. But does raising the eyebrows and rounding the mouth
say the same thing in Minneapolis as it does in Madagascar ? Much research on emotional expressions
has centered on such questions.
According to Paul Ekman, the leading researcher in this area, people speak and understand substantially
the same “facial language”. Studies by Ekman’s group have demonstrated that humans share a set of
universal emotional expressions that testify to the common biological heritage of the human species.
Smiles, for example, signal happiness and frowns indicate sadness on the faces of people in such far-flung
places as Argentina, Japan, Spain, Hungary, Poland, Sumatra, the United States, Vietnam, the jungles of
New Guinea, and the Eskimo villages north of Artic Circle. Ekman and his colleagues claim that people
everywhere can recognize at least seven basic emotions : sadness, fear, anger, disgust, contempt,
happiness, and surprise.
There are, however, huge differences across cultures in both the context and intensity of emotional
displays – the so-called display responses – expecially
negative ones – while many American children are
encouraged to express their feelings more openly. Regardless of culture, however, emotions usually show
themselves, to some degree, in people’s behavior. From their first days in life, babies produce facial
expressions that communicate their feelings.
The ability to read facial expressions develops early, too. Very young children pay close attention to
facial expressions, and by age five, they nearly equal adults in their skill at reading emotions on people’s
faces.
This evidence all points to a biological underpinning for our abilities to express and interpret a
basic set of human emotions. Moreover, as Chales Dawin pointed out over a century ago, some emotional
expressions seem to appear across species boundaries. Cross-cultural psychologists tell us that certain
emotional responses carry different meanings in diferrent cultures. For example, what emotion do you
suppose might be conveyed while sticking out your tounge ? For American, this might indicate disgust,
while in China it can signify surprise. Likewise, a grin on an American face may indicate joy, while on a
Japanese face it may just as easily mean embarrassment. Clearly, culture influences emotional
expressions.
(Adapted from https://www.booksource.com)
Question 1: The best title for the passage is _________
A. human habit of displaying emotions B. a review of research on emotional expressions
C. ways to control emotional expressions D. cultural universals in emotional expressions
Question 2: The word “evolved” in paragraph 2 is closest in meaning to _______
A. reduced B. increased C. simplified D. developed
Question 3: Many studies on emotional expressions try to answer the question whether _________
A. raising the eyebrows has similar meaning to rounding the mouth
B. raising the eyebrows has similar meaning to rounding the mouth
C. different cultures have similar emotional expressions
D. eyebrow raising means the same in Minneapolis and Madagascar
Question 4: Paul Ekman is mentioned in the passage as an example of ______
A. investigators on universal emotional expressions
B. researchers who can speak and understand many languages
C. researchers on universal language
D. lacked many main ingredients
Question 5: Smiles and frowns ____________
A. have different meaning in different cultures.
B. are universal expressions across cultures

C. do not convey the same emotions in various cultures.
D. are not popular everywhere.
Question 6: Unlike American children, Asian children are encouraged to______.
A. display their emotions openly. B. change their behaviour.
C. control their emotions. D. conceal their positive emotions.
Question 7: The word “negative” in the second paragraph is closest in meaning to __________
A. positive B. enthusiastic C. opposing D. affirmative
Question 8: The phrase “This evidence” in paragraph 3 refers to ________
A. the fact that children can control their feelings
B. human facial expressions
C. a biological underpinning for humans to express emotions
D. the fact that children are good at recognizing others’ emotions
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the following
questions.
Question 9: It is estimated that about 640 women remain illiterate in the world, mostly in _______
developing countries.
A. the B. no article C. a D. an
Question 10: If I were you, I _________ part in this competition.
A. have taken B. take C. would take D. will take
Question 11: I was angry when you saw me because I _________ with my sister.
A. have been arguing B. had been arguing
C. argued D. would argue
Question 12: She got the job _________ the fact that she had very little experience.
A. although B. because of C. despite D. because
Question 13: Betty gets up very early to prepare ________ work.
A. of B. to C. in D. for
Question 14: _________ back to her hometown, Julia Robert found everything new and attractive.
A. On arriving B. On she arrives C. On arrival D. When arrived
Question 15: If _________, he promises that he will do his best to promote public welfare.
A. electing B. elected C. being elected D. elect
Question 16: I remember _________ like a little princess when I was young.
A. being treated B. treating C. to be treated D. treat
Question 17: Mr. Smith is a _________ person. If he says he will do something, you know that he will do
A. dependent B. independent C. depending D. dependable
Question 18: _________ school fees helps many poor students have more chances to attend university.
A. Slowing B. Reducing C. Declining D. Dropping
Question 19: The player’s protests _________ no difference to the referee's decision at all.
A. did B. made C. caused D. created
Question 20: The job requires certain _________. You have to be good at operating computers and
dealing with people.
A. qualifications B. knowledge C. techniques D. skills
Question 21: It was ________ easy for him to learn baseball because he had been a cricket player.
A. purposefully B. exceedingly C. relatively D. normally
Question 22: It’s a secret. Try not to let the cat out of the _________.
A. hat B. bag C. shirt D. cage
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete
each of the following exchanges.
Question 23: Mai is talking to Suán
- Mai: “Our living standards have been improved greatly.”
- Susan: “_________________.”
A. Thank for saying so B. Sure. I couldn’t agree more
C. No, it’s nice to say so D. Yes, It’s nice of you to say so
Question 24: Cynthia and Victor are talking about their plan:
Cynthia: “Hi, Victor. Do you think it’s possible for us to have a talk sometime today?


HOT! TOP 5 trang web khóa học Online Uy Tín và Chất Lượng TỐT NHẤT:

  Học Mãi
 Unica

 Monkey Junior
 Kyna (Có nhiều khóa học Miễn Phí)
 kynaforkids

Victor: “I’d love to, but ______________”
A. it's pretty tight schedule today. B. I'm pretty tight schedule today.
C. it has a pretty tight schedule today. D. I’ve got a pretty tight schedule today.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined word or phrase in each
sentence that needs correcting.
Question 25: John composes not only the music, but also sings the songs for the major Broadway
musicals.
A. composes not only B. but C. the songs D. major
Question 26: Make sure that you have the words spell correctly, otherwise your form won’t be accepted.
A. Make sure B. spell C. otherwise D. won’t be accepted
Question 27: Our neighbor is quite safe because there have not been many crimes recently.
A. neighbor B. safe C. many D. recently
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to
each of the following question.
Question 28: It would have been better if he had told us his new address.
A. He might have told us his new address.
B. He should have told us his new address.
C. He shouldn’t have told us his new address.
D. It doesn’t matter that he didn’t tell us his new address.
Question 29: She knows more about it than I do
A. I know as much about it as she does.
B. She know as much about it as I do.
C. I don’t know as much about it as she does.
D. She doesn’t know as much about it as I do.
Question 30: “Why don’t you participate in the volunteer work in summer?”, said Sophie.
A. Sophie suggested me to participate in the volunteer work in summer.
B. Sophie asked me why not participate in the volunteer work in summer.
C. Sophie suggested my participating in the volunteer work in summer.
D. Sophie made me participate in the volunteer work in summer.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct sentence that best combines
each pair of sentences in the following questions.
Question 31: We arrived at the airport. We realized our passports were still at home.
A. It was until we arrived at the airport that we realized our passports were still at home.
B. We arrived at the airport and realized that our passports are still at home.
C. Not until had we arrived at the airport, we realized our passports were still at home.
D. Not until we arrived at the airport did we realize that our passports were still at home.
Question 32: Nam was so rude to them last night. Now he feels regretful.
A. Nam regrets to have been so rudeto them last night.
B. Nam regrets having so rude to them last night.
C. Nam wishes he hadn’t been so rude to them last night.
D. Nam wishes he weren’t so rude to them last night.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs
from the other three in pronunciation in each of the following question.

Question 33:
Question 34:
A. arrived
A. young
B. finished
B. plough
C. talked
C. couple
D. passed
D. cousin
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word which is stressed differently
from the rest.
Question 35:
Question 36:
C. offer
C. possible
D. begin
D. beautiful
A. open
A. physical
B. happen
B. domestic
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in
meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 37: She got up late and rushed to the bus stop.
A. came inton B. went leisurely C. dropped by D. went quickly

Question 38: School uniform is compulsory in most of Vietnamese schools

A. divided B. paid C. required D. depended
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in
meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 39: I must have a watch since punctuality is imperative in my new job.
A. being courteous B. being cheerful C. being efficient D. being late
Question 40: When he passes the entrance exam, his parents will be walking on the air.
A. feeling extremely airy B. extremely happy
C. extremely light D. feeling extremely unhappy
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct word for each of the blanks from 41 to 45.
Here are the tips that help success in your job interview
Always arrive early. If you do not know ____(41)_____ the organization is located, call for exact
directions in advance. Leave some extra time for any traffic, parking, or unexpected events. If you are
running late, call right away and let someone know. The best time to arrive is approximately 5 - 10
minutes early. Give yourself the time to read your resume one more time, to catch your breath, and to be
ready for the interview. Once you are at the office, treat everyone you encounter with respect. Be
____(42)_____ to everyone as soon as you walk in the door. Wear a professional business suit. This
point should be emphasized enough. First ____(43)_____ are extremely important in the interview
process. Women should notwearing too much jewelry or make up. Men should ____(44)_____ flashy
suits or wearing too much perfume. It is also important that you feel comfortable. While a suit is the
standard interview attire in a business environment, if you think it is an informal environment, call before
and ask. ____(45)_____, you can never be overdressed if you are wearing a tailored suit.
(Adapted from https://www.thebalancecareers.com )
Question 41: A. who B. whom C. where D. which
Question 42: A. pleasure B. pleasant C. please D. pleasantly
Question 43: A. attendances B. attentions C. impressions D. pressures
Question 44: A. avoid B. suggest C. enjoy D. mind
Question 45: A. when B. Regardless C. Moreover D. Therefore
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the best
answer for each question from 46 to 50.
Successful students often do the followings while studying. First they have an overview before
reading. Next, they look for important information and pay greater attention to it (which often needs
jumping forward or backward to process information). They also relate important points to one another.
Also, they activate and use their prior knowledge. When they realize that their understanding is not good,
they do not wait to change strategies. Last, they can monitor understanding and take action to correct or “
fix-up” mistakes in comprehension.
Conversely, students with low academic achievement often demonstrate ineffective study skills.
They tend to assume a passive role in learning and rely on others(e.g, teachers, parents) to monitor their
studying. For example, low-achieving students often do not monitor their understanding of content, they
may not be aware of the purpose of studying, and their show little evidence of looking back, or employing
“fix-up” strategies to fix understanding problems. Students who struggle with learning new information
seem to be unaware that they must extent beyond simply reading the content to understand and remember
it. Children with learning disabilities do not plan and judge the quality off their studying. Their studying
may be disorganized. Students with learning problems face challenges with personal organization as well.
They often have difficulty keeping track of materials and assignments, following directions, and
completing work on time. Unlike good student who employ a variety of study skills in a flexible yet
purposeful manner, low-achieving students use a restricted range of skills. They can not explain why
good study strategies are important for learning, and they tend to use the same, often ineffective, study
approach for all learning tasks, ignoring task content, structure of difficulty.
(Adapter from Study Skills: Managing Your Learning – NUI Galway)
Question 46: What is the topic of the passage?
A. Successful and low-academic achieving students.
B. Successful learners and their learning strategies

C. Study skills for high school students.
D. Effective and ineffective ways of learning.
Question 47: The word “prior” in the first paragraph is closest meaning to _______-?
A. important B. earlier C. forward D. good
Question 48: According to the passage, what can be learnt about passive students?
A. They depend on other people to organize their learning.
B. They are slow in their studying.
C.
They monitor their understanding.
D. The know the purpose of studying.
Question 49: According to the passage, to learn new ìnormaton, low-achieving students do
NOT________.
A. just understand it B. relate it to what they have known
C. simply remember it D. read it
Question 50: The underlined pronoun “They” in the last sentence refers to________
A. study strategies B. study skills

C. low-achieving students D. good studiers
--------- THE END --------

ĐÁP ÁN ĐỀ 001

1 D 11 B 21 C 31 D 41 C
2 D 12 C 22 B 32 C 42 B
3 C 13 D 23 B 33 A 43 C
4 A 14 A 24 B 34 B 44 A
5 B 15 B 25 A 35 D 45 B
6 D 16 A 26 B 36 B 46 D
7 C 17 D 27 A 37 D 47 B
8 D 18 B 28 B 38 C 48 A
9 B 19 B 29 C 39 D 49 B
10 C 20 D 30 C 40 D 50 C

ĐÁP ÁN CHI TIẾT
Question 1: D
Tiêu đề chính của đoạn văn là:
A. Thói quen của con người về biểu lộ xúc cảm
B. Bình luận về các nghiên cứu về biểu lộ xúc cảm
C. Cách kiểm soát biểu lộ xúc cảm
D. Sự phổ biến trong sự biểu lộ xúc cảm
Dẫn chứng: “You can usually tell when your friends are happy or angry by the looks on their faces or by their
actions. .”
Tạm dịch: Bạn thường có thể nói được khi bạn mình hạnh phúc hay tức giận qua vẻ nhìn trên khuôn mặt họ hoặc
qua hành động của họ.
Question 2: D
Từ “ evolved” ( phát triển ) trong đoạn số 1 gần nghĩa nhất với từ:
A. giảmB. tăng
C. đơn giản hóa D. phát triển
=> to evolve = to develop : phát triển, tiến hoá
 

Từ khóa tìm kiếm:  Download DE Thi Tiếng Anh THPT Quốc Gia 2019, De Thi Tiếng Anh THPT Quốc Gia 2019 Không Có Đáp An, DE Thi Tiếng Anh THPT Quốc Gia PDF, DE Thi Tiếng Anh THPT Quốc Gia 2018, DE Thi THPT Quốc Gia 2019 Môn Anh Bản Word, De Thi Thử THPT Quốc Gia 2019 Môn Anh Có Đáp An, Bộ De Thi THPT Quốc Gia Môn Tiếng Anh Chuẩn Cấu Trúc Bộ Giáo Dục, Tổng Hợp De Thi THPT Quốc Gia Môn Tiếng Anh, Bộ De Thi THPT Quốc Gia Môn Tiếng Anh Chuẩn Cấu Trúc Bộ Giáo Dục, 40 Đề Thi Thpt Quốc Gia Môn Tiếng Anh (Có Lời Giải Chi Tiết), DE Thi Tiếng Anh THPT Quốc Gia 2019 PDF, DE Thi THPT Quốc Gia 2019 Môn Anh PDF, DE Thi THPT Quốc Gia 2019 Môn Anh Bản Word, Tổng Hợp De Thi Thử Tiếng Anh 2019, De Thi THPT Quốc Gia Môn Anh, De Thi Thử THPT Quốc Gia 2019 Môn Anh Có Đáp An



Cùng Thảo Luận Nhé!