Đề thi Chính Thức vào lớp 10 môn Tiếng Anh Đà Nẵng 2014 có đáp án. Luyện giải đề thi tiếng anh chuẩn xác từ đề chính thức thi lớp 9 vào lớp 10

Đề thi Chính Thức vào lớp 10 môn Tiếng Anh Đà Nẵng 2014 có đáp án

Tải Xuống

Đề thi Chính Thức vào lớp 10 môn Tiếng Anh Đà Nẵng 2014 có đáp án

    Thời gian: 120 phút

I. Choose the word or phrase that best completes each of the following sentences or do as directed. (2.5 pts)

1. I often go ____ school by bicycle.

    A. about

    B. to

    C. on

    D. in

2. They are interested ____ football. They often play football on Saturday and Sunday afternoons.

    A. at

    B. of

    C. on

    D. in

3. On Thursday, there is a meeting ____ 10 a.m and 1 p.m

    A. on

    B. between

    C. at

    D. in

4. Ba: “____ going to Vung Tau on the weekend?”

    A. How about

    B. Let’s

    C. Why don’t we

    D. Shall we

5. Mary: “How are you today, Tom?” – Tom: “____. And you?”

    A. Thanks

    B. No, thanks

    C. Yes, thanks

    D. Fine, thanks

6. She often ____ her children a story before bedtime.

    A. says

    B. tells

    C. speaks

    D. talks

7. Shall we ____ a shower to save water?

    A. take

    B. taking

    C. to take

    D. took

8. The children enjoy ____ with their friends through the Internet.

    A. to chat

    B. chatting

    C. chat

    D. to be chatting

9. I can’t go to the cinema because I ____ to do my chores.

    A. should

    B. can

    C. must

    D. have

10. Can you ____ the light? It’s too dark for us to do our homework.

    A. turn on

    B. turn off

    C. turn in

    D. turn out

11. This box is ____ than that one

    A. more heavy

    B. the heavier

    C. heaviest

    D. heavier

12. I am ____ that you are working harder.

    A.please

    B. pleasing

    C. pleased

    D. pleasure

13. They are the children ____ won the match last week.

    A. which

    C. when

    C. who

    D. whom

14. I didn’t want to be late, ____ I ran all the way to school.

    A. because

    B. but

    C. or

    D. so

15. We are proud of our country, ____?

    A. are we

    B. aren’t we

    C. were we

    D. weren’t we

16. He was tired but he went on working. In this sentence, “went on” means ____.

    A. stopped

    B. started

    C. ended

    D. continued

17. Choose the word whose underlined part is pronuced differntly from that of the others.

    A. center

    B. colour

    C. catch

    D. cover

18. Choose the word whose underlined part is pronuced differntly from that of the others.

    A. foot

    B. cook

    C. door

    D. book

19. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Đà Nẵng 2014 có đáp án

20. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Đà Nẵng 2014 có đáp án

II. Supply the correct form of the word in parentheses to complete each of the following sentences. (1.5 pts)

1. Role-play is ……………….. in developing communication skills. (help)

2. My sister wants to be a fashion …………….. when she grows up. (design)

3. I need to …………………. my French. (improvement)

4. My first ……………………… of her was favourable. (impress)

5. The Internet has helped students study more …………………… . (effective)

6. We should join a …………… club to make new friends. (society)

III. Supply the correct tense of the verbs in parentheses to complete each of the following sentences. (1.5pts)

1. Mr. Long is a driver. He usually …………… the children from school after 5 p.m. (collect)

2. They …………. English at the moment. (study)

3. Daisy ………….. that book several times. (read)

4. Lan …………. Maryam around the city during her stay in Hanoi last month. (show)

5. We ……….. to an interesting play on the radio at 8 p.m yesterday. (listen)

6. I promise I ………….. you to wash these bottles. (help)

 

IV. Fill in each numbered blank with the proper word from the box. (1.5 pts)

personal       However       is       or       purposes       entertainment

People use the Internet for many (1) …………: education, communication, (2) …………….. and commerce. (3) ………………, the Internet has limitations. It (4)…………….. not only time-consuming and costly but also dangerous because of viruses and bad programs. Moreover, Internet users sometimes have to suffer various risks such as spam (5) …………… electronic junk mail, and (6) ………… information leaking. So, while enjoying surfing, be alert!

V. Read the passage and answer the following questions. (1.5 pts)

The Lan of Oz

Kim is from Korea. She and her parents are leaving for Australia on vacation. Their flight from Seoul to Sydney is boarding now.

Australia is enormous.It’s a country and a continent. Australians speak English, nut they have their own slang. Australians are called Aussies , their country is Oz, and they have forty different kinds of roos (kangaroos). The word kangaroo is native Australian.

There are also lots of things to do in Australia. In Sydney, there is the famous Opera House, and there are beautiful beaches. In ther northeast, there is the Great Barrier Reef. Visitors can snorkel. There is also Ayers Rock in the center of the country. It’s a very big rock, 345 meters tall and 3 kilometers long.

 

Kim is very excited about her trip to all these wonderful places.

1. Where are Kim and her parents going on vacation?

…………………………………………………………………………………

2. Are they traveling to Sydney by plane?

…………………………………………………………………………………

3. What do Australians speak?

…………………………………………………………………………………

4. How many kinds of kangaroos are there?

…………………………………………………………………………………

5. How long is Ayers Rock?

…………………………………………………………………………………

6. How does Kim feel about her trip?

…………………………………………………………………………………

VI. Write a new sentences as similar as possible in meaning to the original sentence, using the word(s) given. (1.5 pts)

1. They sell jeans all over the world.

Jeans …………………………………………………………………………………

2. “Please finish your report before leaving the office, Tom.” Said Mrs. Janet.

Mrs. Janet asked Tom …………………………. his report before leaving the office.

3. I like fish, but I don’t catch them myself.

Although I like fish, …………………………………………………………………

4. This is my first visit England.

This is the first time …………………………………………………………………

Đáp án Đề thi Chính Thức vào lớp 10 môn Tiếng Anh Đà Nẵng 2014

1B 2D 3B 4A 5D
6B 7A 8B 9D 10A
11D 12C 13C 14B 15B
16D 17A 18C 19B 20B

 

II.

     1. helpful

     2. designer

     3. improve

     4. impression

     5. effectively

     6. social

III.

     1. collects

     2. are studying

     3. has read

     4. showed

     5. were listening

     6. will help

IV.

     1. purposes

     2. entertainment

     3. However

     4. is

     5. or

     6. personal

V.

1. She and her parents are leaving for Australia on vacation

2. Yes

3. Australians speak English

4. They have forty different kinds of roos (kangaroos)

5. 3 kilometers long

6. Kim is very excited about her trip

VI.

1. Jeans are sold all over the world

2. Mrs Janet asked Tom to finish his report before leaving the office.

3. Although I like fish, I don’t catching them myself.

4. This is the first time I have visited England.

TuhocOnline.edu.vn


Cùng Thảo Luận Nhé!